08/04/2020
 
 
 
  Benvinguda
 
  Benvinguda
 
  Comunitat monàstica
 
  Hostatgeria
 
  Orgue
 
  Vida espiritual
 
  Arrels
 
  Turisme
 
  Germandat
 
  Cosmos Poblet
 
  Botiga
 
  Agenda i actualitat
 
  Arxius i biblioteca
  Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià
    · Fons President Tarradellas
    · Fons i col·leccions
    · Publicacions
    · Pel·lícules
    · Consulta
  Arxiu de la Casa Ducal de Medinaceli a Catalunya
  Biblioteca
 
  Enllaços d'interès
 
Arxius i biblioteca  / Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià  / Publicacions 
Publicacions
 
14
Josep Tarradellas. El retorn del president (1977)Enric Pujol
Dau edicions, 2017
504 pàgines
Aquest volum de la biografia de Josep Tarradellas comprèn l'any 1977. Cal destacar dos textos d'un gran valor: el dietari personal del president Tarradellas de juny i juliol de 1977 i les impressions de la primera visita a Adolfo Suárez. A més s'inclouen notes, cartes amb tota mena de líders, documents oficials, fotografies, mapes, cronologia i índex de noms.
___________
 
13
Josep Tarradellas. L'Exili 2 (1954-1977)Carles Santacana
Dau edicions, 2015
480 pàgines
Aquest volum de la biografia de Josep Tarradellas comprèn l'exili entre el 1954 i el 1977. Inclou vàries cartes amb Jordi Pujol, que mostren les relacions entre ambdós, així com un text clau de Josep Pla i l'informe del general Cassinello. També trobem cartes, dietaris i comentaris de tota mena de líders i homes de l'època com Josep Pallach, Jaume Vices Vives, Josep Maria Bricall, Baltasar Porcel o l'abat Escarré de Montserrat.
___________
 
12
Josep Tarradellas. L'exili 1 (1939-1954)Carles Santacana
Edicions Dau, 2014
532 pàgines

Treball de recerca sobre Josep Tarradellas i Joan confegit per Carles Santacana a partir dels documents més importants de l'Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià sobre l'exili. Es tracta del tercer volum on s'explica la postura de Josep Tarradellas sobre qüestions fonamentals de l'època: les relacions entre polítics i intel·lectuals, la resposta que calia donar a la dictadura franquista o el paper de la Generalitat, en aquells anys mancada de funcions executives.
___________

11

Josep Tarradellas. La Guerra Civil (1936-1939)  Edicions Dau
Barcelona, setembre 2013
480 pàgines
Treball de recerca sobre Josep Tarradellas i Joan confegit per Josep Lluís Martín Ramos a partir dels documents més importants de l'Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià sobre la Guerra Civil inèdits. Es tracta del segon volum, i en contempla la seva trajectòria a través dels càrrecs de responsabilitat que va tenir en el període tan convuls que va viure el nostre país des de 1936 a 1939.
___________

10
Josep Tarradellas. Dels orígens a la República (1899-1936)  Edicions Dau
Barcelona, juny 2012
296 pàgines
Treball de recerca sobre Josep Tarradellas i Joan confegit per Joan Esculies a partir dels documents més importants de l'Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià, molts d'ells en gran part inèdits. Es tracta del primer volum, i en contempla la trajectòria fins a la seva època de Conseller de Governació amb Francesc Macià.
___________

9
 Ordre Públic i violència a Catalunya (1936-1937)  Edicions Dau
Barcelona, febrer 2011
418 pàgines
Aquest volum, introduït per Josep Lluís Martín Ramos, dóna a conèixer la documentació oficial existent a l'Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià sobre l'Ordre Públic durant la Guerra Civil a Catalunya, el Comitè Central de Milícies Antifeixistes, la Junta de Seguretat Interior i la Conselleria de Seguretat Interior.
___________

8
Crònica de la Guerra Civil a Catalunya, volum 2
Crònica diària de la Generalitat de Catalunya, segona part


Govern de la Generalitat / Josep Tarradellas
Edicions Dau
Barcelona 2009
Aquest segon volum compren el període convuls que va des del febrer de 1937 fins al febrer de 1938. En destaquem la publicació de tres annexes personals del president Tarradellas: el primer fa referència a la crisi de govern de l'abril de 1937 prèvia als fets de Maig; el segon és una carta adreçada al Dr. Negrín, que no li arriba a enviar, on detalla tot el que ha fet el Govern de la Generalitat de Catalunya i que el Govern de la República Espanyola no va recolzar. El tercer és un dietari del 4 al 27 de gener de 1939 on Tarradellas descriu tot el que viu i veu els darrers dies de la guerra civil.
___________

7
Crònica de la Guerra Civil a Catalunya, volum 1
Crònica diària de la Generalitat de Catalunya, primera partGovern de la Generalitat / Josep Tarradellas

Introducció de Jordi Casassas
Edicions Dau
Barcelona 2008
En aquest primer volum el lector hi trobarà els moments clau de l’inici del conflicte vistos pels seus protagonistes i en primer pla: com Catalunya va aixafar l’alçament facciós, la marxa dels milicians cap al front d’Aragó, el període de domini del Comitè de Milícies Antifeixistes i l’organització de la indústria de guerra i el racionament, entre molts d’altres. Episodis fruit d’homes com el president Companys, Josep Tarradellas, Andreu Nin, Bonaventura Durruti o Joan Comorera, tots ells presents a la Crònica, un escrit d’alt valor històric per a comprendre, més a fons, fets essencials del nostre país.
___________
 
6
L’obra de govern de Josep Tarradellas (1936-1977)


Ponències dels historiadors Francesc Bonamusa, Javier de Madariaga, Guillermo Lusa, Jordi Casassas i Pelai Pagès, amb motiu del Primer Simposi «Història sobre Josep Tarradellas». Intervencions del president de la Generalitat de Catalunya, Molt Honorable Sr. José Montilla, de l’abat de Poblet, Rvdm. P. Josep Alegre i de l’Honorable Sr. Josep M. Bricall.

___________
5
La Indústria de Guerra a Catalunya (1936-1939)

Text original de Josep Tarradellas i Joan com a President de les Indústries de Guerra a Catalunya, amb l’objectiu de deixar constància escrita de tot el que es va fer a la Comissió de les Indústries de Guerra, i el seu report d’actuació.

___________
4
Dos mesos i mig al Departament de Cultura


per Josep Tarradellas i Joan (1936-1937)

___________
3
Articles, pròlegs i discursos de Josep Tarradellas i Joan

des del 13 d’abril de 1937 al 31 de desembre de 1938

___________
2
Declaracions de Josep Tarradellas i Joan


 des del 19 de juliol de 1936 fins al 3 d’abril de 1937

___________
1
Conferències pronunciades pel
Molt Honorable Sr. Josep Tarradellas i Joan

el dia 10 de juliol de 1981, a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo de Santander i el dia 9 d’octubre del mateix any a l’Ateneu de Maó.
Castellano  
English
Français
 

      
      © Abadia de Poblet · 2005