08/04/2020
 
 
 
  Benvinguda
 
  Benvinguda
 
  Comunitat monàstica
 
  Hostatgeria
 
  Orgue
 
  Vida espiritual
 
  Arrels
 
  Turisme
 
  Germandat
 
  Cosmos Poblet
 
  Botiga
 
  Agenda i actualitat
 
  Arxius i biblioteca
  Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià
    · Fons President Tarradellas
    · Fons i col·leccions
    · Publicacions
    · Pel·lícules
    · Consulta
  Arxiu de la Casa Ducal de Medinaceli a Catalunya
  Biblioteca
 
  Enllaços d'interès
 
Arxius i biblioteca  / Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià  / Fons President Tarradellas 
Fons President Tarradellas
 

L'Arxiu està classificat d'acord amb els períodes més significatius de la vida del president Tarradellas i té 1.250 metres lineals de documentació. Conté 99.034 cartes escrites o rebudes fins a l'any 1977 (arxiu polític i personal); 22.099 cartes del període 1977-1980, i 22.377 cartes de 1980 a 1988.

La biblioteca personal del President Tarradellas posa de manifest les seves inquietuds literàries, històriques i humanístiques. Consta d'11.032 llibres, reunits al llarg de tota la seva vida, dels quals 1.527 estan dedicats pels seus autors. Pel que fa a publicacions periòdiques, l'arxiu en conserva 6.035, amb 637 títols diferents: la primera, de l'any 1876. 

El fons gràfic consta de 33.844 fotografies: destaquem les 1.182 de les Indústries de Guerra de la Generalitat de Catalunya. 

El President Tarradellas també va fer donació al Monestir de Poblet d’una col·lecció de 38 pel·lícules datades entre el 1937 i el 1952, que il·lustren la Guerra Civil i l’exili, tres d’elles de la productora Laya Films del Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya de 1936-1939. Els originals d’aquestes pel·lícules es conserven, en concepte de dipòsit, a la Filmoteca de la Generalitat de Catalunya i la seva consulta i ús de les imatges es porten a terme sota permís exprés de la direcció de l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià.

En paraules del President Tarradellas «Aquests documents cinematogràfics, potser no d’una gran qualitat artística però si humana, poden il·lustrar millor que moltes paraules el dramatisme d’un temps històric que no volem que torni mai».

El fons de l’Arxiu es troba en procés de digitalització. Han col·laborat en aquesta tasca l’Obra Social de «Catalunya Caixa» i de «la Caixa» i actualment es pot seguir amb aquest treball gràcies a la col·laboració de la Diputació de Barcelona i de la Diputació de Tarragona.   

 

Col·laboren amb l'Arxiu Tarradellas
Castellano  
English
Français
 

      
      © Abadia de Poblet · 2005